Ha nem csak szolizni akarsz, hanem banulni is

D-vitamin

2

6

Csokicső tulajdonságok

Dr. Holick - Tények

Kérdés: A melanoma közvetlen kapcsolatban áll a napozással?

Válasz: Nincs hitelesített tudományos bizonyíték, hogy a rendszeres, mérsékelt napozás okozhat melanomat. A melanoma gyakoribb azoknál az embereknél, akik nincsenek kitéve közvetlen napsugárzásnak, mint azok, akik több időt töltenek a napfényen. A melanóma általában olyan testrészeken fordul elő, amelyek alig, vagy egyáltalán nem kapnak napfényt . Ez azt sugallja, hogy a genetika sokkal fontosabb szerepet játszik a melanoma kifejlődésében, mint a nem rendszeres, mérsékelt napozás.

Kérdés. Táplálékkal bejuttatható-e a szervezetbe megfelelő mennyiségű D-vitamin?

Válasz: A legtöbb multi vitamin csak 400 mg D-vitamint tartalmaz, a napi szükséglet 1000 mg, tehát egyszerre 2,5 napi adagot kellene bevinni a szervezetbe, amivel a többi vitamint adagolnánk túl. Mivel a D vitamin zsírban oldódó vitamin (a szervezet raktározni képes) ezáltal túladagolható. A napozással” termelt „D vitamint a szervezet önmaga állítja elő a szervezet működéséhez optimálisan szükséges mennyiségben. Ilyen formán a D vitamin nem túladagolható, ellenben a szervezet D vitamin hiánya biztonságosan pótolható.
A D-vitamin, a bőrben az ultraibolya sugárzás hatására keletkezik.
A D-vitamin elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását a bélcsatornából, és közvetlenül befolyásolja a csontképződést.

Kérdés: Van olyan, hogy "biztonságos" barnulás?

A lebarnult bőr véd a leégés ellen, mely előidézheti a melanoma kialakulását. A leégés elkerülésével, a mérsékelt napozás betartásával a napozásban rejlő veszélyeket lecsökkenhetjük.

Kérdés: A szoláriumozás egy biztonságos barnulási lehetőség?

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy a szabadban élvezhessük a napsugarak jótékony hatását, akkor a szolárium berendezések biztonságos, egyben megfelelő alternatívát jelentenek a természetes napfény által a D-vitamin termelés ösztönzésére. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a szervezet ilyenkor is sugárzásnak van kitéve, a leégés veszélye ugyanakkora, mint a napfény által. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan óvintézkedések szükségesek szolárium használat közben, mint a szabadban történő napozáskor.

Forrás: http://www.uvadvantage.org/ScienceSays/FAQs/tabid/57/Default.aspx
A cikk letölthető PDF formátumban!
Adobe PDF

Szerzői Jogok | Nyitóoldal | Árlista | Marketing | Csokicső térkép | Kapcsolat

A www.csokicso.hu weboldal tulajdonosa a Sun System Szolárium Nagykereskedés. © Minden jog fenntartva!

Kiemelten felhívjuk a versenytársak figyelmét, hogy az oldal tartalma, gondolatai, példái és eszmefuttatásai szerzői jogvédelem alatt állnak!
Amennyiben ezzel hasonlót vélünk felfedezni bármely versenytársunk írott, nyomtatott vagy elektronikus formájú megjelenésében, haladéktalanul és felszólítás nélkül jogi eljárást indítunk!