Ha nem csak szolizni akarsz, hanem banulni is

Csokicső Hivatalos Facebook oldal

D-vitamin

2019-es újdonság: Chocolate Brown MIX

Dr. Holick - Tények

Kérdés: A melanoma közvetlen kapcsolatban áll a napozással?

Válasz: Nincs hitelesített tudományos bizonyíték, hogy a rendszeres, mérsékelt napozás okozhat melanomat. A melanoma gyakoribb azoknál az embereknél, akik nincsenek kitéve közvetlen napsugárzásnak, mint azok, akik több időt töltenek a napfényen. A melanóma általában olyan testrészeken fordul elő, amelyek alig, vagy egyáltalán nem kapnak napfényt . Ez azt sugallja, hogy a genetika sokkal fontosabb szerepet játszik a melanoma kifejlődésében, mint a nem rendszeres, mérsékelt napozás.

Kérdés. Táplálékkal bejuttatható-e a szervezetbe megfelelő mennyiségű D-vitamin?

Válasz: A legtöbb multi vitamin csak 400 mg D-vitamint tartalmaz, a napi szükséglet 1000 mg, tehát egyszerre 2,5 napi adagot kellene bevinni a szervezetbe, amivel a többi vitamint adagolnánk túl. Mivel a D vitamin zsírban oldódó vitamin (a szervezet raktározni képes) ezáltal túladagolható. A napozással” termelt „D vitamint a szervezet önmaga állítja elő a szervezet működéséhez optimálisan szükséges mennyiségben. Ilyen formán a D vitamin nem túladagolható, ellenben a szervezet D vitamin hiánya biztonságosan pótolható.
A D-vitamin, a bőrben az ultraibolya sugárzás hatására keletkezik.
A D-vitamin elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását a bélcsatornából, és közvetlenül befolyásolja a csontképződést.

Kérdés: Van olyan, hogy "biztonságos" barnulás?

A lebarnult bőr véd a leégés ellen, mely előidézheti a melanoma kialakulását. A leégés elkerülésével, a mérsékelt napozás betartásával a napozásban rejlő veszélyeket lecsökkenhetjük.

Forrás: http://www.uvadvantage.org/ScienceSays/FAQs/tabid/57/Default.aspx
A cikk letölthető PDF formátumban!
Adobe PDF

Szerzői Jogok | Nyitóoldal | Árlista | Marketing | Csokicső térkép | Kapcsolat

A www.csokicso.hu weboldal tulajdonosa a Sun System Szolárium Nagykereskedés. © Minden jog fenntartva!

Kiemelten felhívjuk a versenytársak figyelmét, hogy az oldal tartalma, gondolatai, példái és eszmefuttatásai szerzői jogvédelem alatt állnak!
Amennyiben ezzel hasonlót vélünk felfedezni bármely versenytársunk írott, nyomtatott vagy elektronikus formájú megjelenésében, haladéktalanul és felszólítás nélkül jogi eljárást indítunk!