Csokicső Hivatalos Facebook oldal

Ha nem csak szolizni akarsz, hanem banulni is

2019-es újdonság: Chocolate Brown MIX

D-vitamin

A Holland Egészségügyi Minisztérium Tudományos Tanácsa a mértékletes szoláriumozás mellett foglal állást

Veldhoven, 2009. december 11. (SRF) – A Holland Egészségügyi Minisztérium Tudományos Tanácsának (Dutch Health Council) állásfoglalása szerint semmi sem szól a mértékletes napozás, vagy szoláriumozás ellen. Az egészségügy és a fogyasztóvédelem tekintetében illetékes holland minisztériumokhoz intézett írásában a tudományos testület a továbbiakban azt fejtegeti, hogy semmiképpen sem lehet határozottan azt mondani, hogy a szoláriumozás növeli a bőrrák kockázatát. A Tudományos Tanács azonfelül erős fenntartásainak ad hangot a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) nemrég hozott döntésével kapcsolatban, amellyel az 1. rákkeltő kategóriába sorolta az UV sugárzást és a szoláriumokat. Az állásfoglalás szerint a tudományos eredmények nem alapozzák meg ezt a besorolást. A magas rangú testület tudósai állásfoglalásukban kifejtik az emberi test megfelelő D-vitamin ellátottságának pozitív hatásait, melynek több, mint 90 százaléka UV sugárzás által a bőrben képződik. „Nagyon pozitív jel, hogy olyan tekintélyes intézmény, mint a Dutch Health Council a napozás hatásainak értékelésénél kizárólag objektívan bizonyítható szempontokat vesz figyelembe és kiegyensúlyozott következtetéseket von le azokból“ – ezekkel a szavakkal kommentálta Ad Brand a Sunlight Research Forum (SRF) részéről a Tudományos Tanács állásfoglalását.

A Dutch Health Council Hollandia legjelentősebb egészségügyi tudományos tanácsadó testülete. Tanulmányai, állásfoglalásai és ajánlásai gyakran szolgálnak jogszabályok alapjául.

A Sunlight Research Forum (SRF) egy Hollandiában működő non-profit szervezet. Célja a mértékletes UV sugárzás emberre gyakorolt hatásairól szerzett legújabb orvostani és tudományos ismeretek feltárása a nyilvánosság előtt.

Utalások:

  • A holland Egészségügyi Tudományos Tanács “Advisory letter UV radiation and sunbeds” című állásfoglalása az SRF weblapjáról tölthető le: www.sunlightresearchforum.eu
  • További információk a holland Egészségügyi Tudományos Tanácsról az alábbi címen olvashatók: www.gezondheidsraad.nl/en

Médiák tájékoztatása:

Ad Brand
Sunlight Research Forum (SRF)
Tel.: +31 (0)651 358 180
E-mail: info@sunlightresearchforum.eu
Web: www.sunlightresearchforum.eu

A D-vitamin bevitele elengedhetetlen, ezt kutatások bizonyítják. Az amerikai székhelyű Orvostudományi Intézet (Institute of Medicine, IOM, (http://www.nationalacademies.org/...) vizsgálja a napi D-vitamin szükségletet, hogy a szervezet egészségét a modern környzet kihívásaira válaszolva megőrizhessük. A D-vitamin hiánya súlyos betegségeket okoz, különösen a nők körében veszélyes. Minél messzebb vagyunk az Egyenlítőtől, annál inkább érintettek vagyunk a naphiányos időszakban a D-vitamin szintjének csökkenésében és az ezzel járó hosszútávú következményekben.

A híres New York-i orvos, Dr. Susan E. Brown a D-vitamin szakértője, számos könyv írója (pl. Better Bones, Better Body), több életmódprogram (pl. Alkaline diéta) támogatója. YouTube csatornáján (https://www.youtube.com/...), amelynek majdnem 5 000 követője van, számos info található a D-vitamin ajánlott adagjáról, a vitaminpótlás módjáról, a csontok és a D-vitamin kapcsolatáról. Ebben kifejti, hogy a napfényhiányos időszakban mi történik a testtel, ha nem pótoljuk a D-vitamint: csontritkulás, extrém bőrszárazság, súlyos bőrgyulladások stb. Jó angolosoknak kifejezetten ajánljuk Dr. Brown videóit!

A kérdés felmerül: miért fontos ez nekünk? Hogy jön ez a szoláriumozáshoz?

Fontos megértetni a vendégekkel, hogy a napozás mechanizmusa hogyan történik, mit okoz a napfény a szervezetben, ahogy azt is, hogy az életmódnak milyen fontos szerepe van az életminőségben. A Kárpát-Medencében élő emberek amúgy is kevesebb D-vitaminban gazdag ételt (pl. olajos halak) fogyasztanak, így nekik külön D-vitamin pótlásra van szükségük. Hogy ezt hogyan tehetik meg? Étrendkiegészítő tablettákkal, helyes táplálkozással vagy akár szoláriumozással! Itt jöttök Ti a képbe!

Dr. Jory Basso, aki a Dél-Kaliforninai Egészségtudományi Egyetem Biológiatudományi Karának a vezetője, az Ontariói Műszaki Egyetem kutatója a YouTube-ra feltöltött videóiban sokat foglalkozik a csontok egészségével, a fizikai jóllét állapotának elérési módjaival. A szoláriumok kapcsán azt mondja, hogy a bolygó északi területein különösen ajánlott a mértékletes szoláriumozás a D-vitamin pótlás miatt. Csak egy számít, a szoláriumozó soha ne égjen le! Ha angolból jók vagytok, nézzétek a professzor úr videóit, nagyon tanulságosak! Ráadásul aktívan válaszol a kommentekre, így kérdezni is lehet tőle! (https://www.youtube.com/watch?v=KqCYRKGYJ6w)


Szerzői Jogok | Nyitóoldal | Árlista | Marketing | Csokicső térkép | Kapcsolat

A www.csokicso.hu weboldal tulajdonosa a Sun System Szolárium Nagykereskedés. © Minden jog fenntartva!

Kiemelten felhívjuk a versenytársak figyelmét, hogy az oldal tartalma, gondolatai, példái és eszmefuttatásai szerzői jogvédelem alatt állnak!
Amennyiben ezzel hasonlót vélünk felfedezni bármely versenytársunk írott, nyomtatott vagy elektronikus formájú megjelenésében, haladéktalanul és felszólítás nélkül jogi eljárást indítunk!