Elköltöztünk

2019-es újdonság: Chocolate Brown MIX

Ha nem csak szolizni akarsz, hanem banulni is

Csokicső Hivatalos Facebook oldal

Ajánlott napozási idők Csokicsöves szoliban

Honnan tudhatjuk meg, hogy bőrünknek mekkora időtartamú és milyen gyakoriságú szolizásra van szüksége ahhoz, hogy kockázatok nélkül, folyamatosan szép, barna színünk legyen?

Ehhez előbb meg kell értenünk a barnulás fogalmát. Ez a folyamat a napozásnál és a szoláriumozásnál is azonos, csak sajnos a Föld körüli egyre csökkenő ózonpajzs miatt a természetben egyre nehezebben kivitelezhető. Pedig fény nélkül nincs élet!

Az UV sugarak hatására egyfelől változik a bőrszínünk, másfelől a bőrünkben D3 vitamin képződik, amelynek a jótékony élettani hatásairól bőséges híranyagot találhatsz a honlapunkon. A megfelelő dózisú UVB sugárzás hatására bőrünk mélyebb régióiban beindul a pigmentképződés és az e festékanyagot tartalmazó sejtek egyre nagyobb számban kerülnek a felsőbb rétegekbe, majd az UVA sugarak oxidálják, vagyis barnítják azokat.

Fontos tudni, hogy még az optimális barnulási folyamat is jelentősen szárít, így nagyon fontos a megfelelő szoláriumkrémek használata a bőr ideális vízháztartásának helyreállításához, a testápolók használata a szoláriumozás vagy napozás után elengedhetetlen. A test hidraatálásáról se feledkezzetek el!

Ugyanakkor ki kell emelni azt, hogy a túlzásba vitt szoláriumozás (vagy napozás) káros, komoly bőrbetegségek kialakulásához vezethet (pl. bőrrák). A napozási idő és a gyakoriság megválasztásához mindig konzultáljatok szakemberekkel, kérdezzétek a képzett pultosokat!

Mi történik akkor, ha elővigyázatlanok vagyunk és túlzásba visszük a napozást, szolizást?

A leégés és a túlzott szoláriumozás vagy napozás egyértelműen egészségtelen. A túl intenzív UVB besugárzás ún. töredezettséget okoz az érintett sejtek RNS-ében, a sejtek pedig azonnal megkezdik a helyreállítást, és a „sérülteket” tulajdonképpen kilökik maguk közül. Ez a folyamat előbb gyulladásos pirossággal, majd hámlással jár. Ne feledjük azt sem, hogy a bőrünk – bármilyen furcsának tűnik is – emlékező szerv, amely nem felejti el az őt ért atrocitásokat.

Ezeknek az ismereteknek a birtokában – hozzáadva még azt, hogy melyik bőrtípusba tartozunk – kellene meghatározni, hogy kinek milyen csőtípussal mennyi az ajánlott napozási ideje. Ebben sokat tudnak segíteni a stúdiók alkalmazottai, forduljatok hozzájuk bizalommal!

A Chocolate Brown napozólámpák intenzitásban bőséges választékot nyújtanak a barnulni vágyók számára. Kizárólag a 0,3-as kategóriába sorolt szoláriumcsöveket ajánljuk használatra, ahol a vendégek bőrtípusának és az UV sugárzásra adott bőrreakciójának figyelembe vételével meg kell határozni a leégésmentes barnítási időket, és egy több lépcsőből álló, biztonságos barnítási programot létrehozva lesz elérhető a csokibarnaság. Ebben segítséget kell hogy nyújtson az adott szoláriumstúdió pultos személyzete, de mi magunk is rendelkezésre állunk a megfelelő tájékoztatásban.

Melyek az EU szabványos csövekkel történő napozás jellemzői?

Bár hosszabb idő alatt, de megfelelő barnítási idő meghatározásával (ebben a pultos személyzettől kaptok segítséget) a leégés veszélye nélkül lehet elegendő UVB sugárzást bejuttatni ahhoz, hogy beinduljon a bőr megfestésének folyamata, majd ezt úgy bebarnítani, hogy tartós, csokibarna bőrszínt eredményezzen. Vigyázat! A túlzott UV sugárzás ártalmas lehet. Segítségért, tanácsért mindig forduljatok a szoláriumok személyzetéhez!

Mi teszi lehetővé a csokibarna bőrszín kifejlődését?

Amennyiben a teljes UVA és UVB tartományt együttesen 100%-nak tekintjük (ez a régebbi erős lámpáknál kb. 5% UVB és 95% UVA részből tevődött össze), addig a korszerű 0,3-as csöveknél a UVB tartomány ugyan csökkent, de az UVA nőtt, amely a barnításért felelős; csak legyen mellette elég UVB a melaninképzés beindításához.

A szolárium gépek műszaki tulajdonságai, felszereltségei különbözőek, de a maga nemében mindegyik állandó paraméterekkel bír, így a felhasznált csövek barnító erejével lehet csak beállítani, hogy a kívánt (határérték közeli) hatásfokkal működjenek. Épp ezért kínálunk háromféle 0,3-as lámpát.

Hat féle bőrtípusra osztja fel a szakirodalom az emberiséget, de térségünkben jellemzően csak 4 típus fordul elő, így ezekhez adunk közre egy ajánlott felhasználási táblázatot. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a nem a bőrtípusnak megfelelő percválasztás, illetve a túlzott szoláriumozás kifejezetten ártalmas, a hosszútávú következményei jelentősek lehetnek. Mindig kövessétek a szabályokat és konzultáljatok szakértőkkel a szolizás megkezdése előtt!

bőrtípus táblázat

Csokicső barnulási (napozási) idő táblázat


Szerzői Jogok | Nyitóoldal | Árlista | Marketing | Csokicső térkép | Kapcsolat

A www.csokicso.hu weboldal tulajdonosa a Sun System Szolárium Nagykereskedés. © Minden jog fenntartva!

Kiemelten felhívjuk a versenytársak figyelmét, hogy az oldal tartalma, gondolatai, példái és eszmefuttatásai szerzői jogvédelem alatt állnak!
Amennyiben ezzel hasonlót vélünk felfedezni bármely versenytársunk írott, nyomtatott vagy elektronikus formájú megjelenésében, haladéktalanul és felszólítás nélkül jogi eljárást indítunk!