Ha nem csak szolizni akarsz, hanem banulni is

D-vitamin

2

6

Csokicső tulajdonságok

Ajánlott napozási idők Csokicsöves szoliban

Honnan tudhatjuk meg, hogy bőrünknek mekkora időtartamú és milyen gyakoriságú szolizásra van szüksége ahhoz, hogy kockázatok nélkül, folyamatosan szép, barna színünk legyen?

Ehhez előbb meg kell értenünk az egészséges barnulás fogalmát. Ez a folyamat a napozásnál és a szoláriumozásnál is azonos, csak sajnos a Föld körüli egyre csökkenő ózonpajzs miatt a természetben egyre nehezebben kivitelezhető. Pedig fény nélkül nincs élet! Az UV sugarak hatására egyfelől változik a színünk, másfelől bőrünkben D3 vitamin képződik, melynek jótékony élettani hatásairól bőséges híranyagot találhatsz honlapunkon. A megfelelő dózisú UVB sugárzás hatására bőrünk mélyebb régióiban beindul a pigment képződés és az e festékanyagot tartalmazó sejtek egyre nagyobb számban kerülnek a felsőbb rétegekbe, majd az UVA sugarak oxidálják, vagyis barnítják azokat. A túlzásba nem vitt napozással egészséges, kellemes látványú és némileg megvastagodott külső szarurétegű bőrre tehetünk szert, amely egyben meg is véd minket a későbbi leégésektől. Persze időről-időre újabb szolizással fenn is kell tartanunk ezt az állapotot! Fontos tudni, hogy még az optimális barnulás is jelentősen szárít, így nagyon fontos a megfelelő szoláriumkrémek használata a bőr ideális vízháztartásának helyreállításához.

Mi történik akkor, ha elővigyázatlanok vagyunk és túlzásba visszük a napozást, szolizást?

A túl intenzív UVB besugárzás úgynevezett töredezettséget okoz az érintett sejtek RNS-ében, az egészséges sejtek pedig azonnal megkezdik a helyreállítást és a sérülteket „kilökik” maguk közül. Ez a folyamat előbb gyulladásos pirossággal, majd hámlással jár. Ne feledjük azt sem, hogy a bőrünk bármilyen furcsának tűnik is emlékező szerv, amely nem „felejti” el az őt ért atrocitásokat.

Ezeknek az ismereteknek a birtokában – hozzáadva még azt, hogy melyik bőrtípusba tartozunk – kellene meghatározni, hogy kinek, milyen csőtípussal, mennyi az ajánlott napozási ideje. Ebben sokat tudnak segíteni a stúdiók alkalmazottai, forduljatok hozzájuk bizalommal!

A Chocolate Brown napozólámpák intenzitásban bőséges választékot nyújtanak a barnulni vágyók számára. Elsődlegesen az ún. 0,3-as kategóriákat ajánljuk szíves figyelmetekbe, nemcsak azért, mert az előírások szerint minden gépben ilyet kellene használni, hanem mert a közhiedelemmel ellentétben ezekkel is eredményesen lehet barnulni, csak a korábban berögzült napozási szokásokon szükséges változtatni. Mi volt a régebbi gyakorlat? Jellemzően az, hogy brutál erős csövekkel, rövid idő alatt, azonnali bőrpirosságot érjünk el, ami majd később kicsit bebarnul, igaz nagyon hamar le is kopik.

Melyek a szabványos csövekkel történő napozás jellemzői?

Bár lényegesen hosszabb idő alatt, de a leégés veszélye nélkül elegendő B sugárzást bejuttatni ahhoz, hogy beinduljon a bőr megfestésének folyamata, majd ezt úgy bebarnítani, hogy tartós, akár másfél hetes szép színt eredményezzen.

Mi teszi ezt lehetővé?

Amennyiben a teljes UVA és UVB tartományt együttesen 100 %-nak tekintjük (ez a régebbi erős lámpáknál kb, 5% UVB és 95% UVA részből tevődött össze), addig a korszerű 0,3-as csöveknél a UVB tartomány ugyan csökkent, de cserébe az UVA nőtt, és ugye mi is barnít le minket? Az UVA, csak legyen mellette elég UVB a melanin képzés beindításához.

A szolárium gépek műszaki tulajdonságai, felszereltségei különbözőek, de a maga nemében mindegyik állandó paraméterekkel bír, így a felhasznált csövek barnító erejével lehet csak variálni, hogy a kívánt hatásfokkal működjenek. Épp ezért kínálunk háromféle 0,3-as lámpát.

Hat féle bőrtípusra osztja fel a szakirodalom az emberiséget, de térségünkben jellemzően csak 4 típus fordul elő, így ezekhez adunk közre egy ajánlott felhasználási táblázatot:

bőrtípus táblázat

Csokicső barnulási (napozási) idő táblázat


Szerzői Jogok | Nyitóoldal | Árlista | Marketing | Csokicső térkép | Kapcsolat

A www.csokicso.hu weboldal tulajdonosa a Sun System Szolárium Nagykereskedés. © Minden jog fenntartva!

Kiemelten felhívjuk a versenytársak figyelmét, hogy az oldal tartalma, gondolatai, példái és eszmefuttatásai szerzői jogvédelem alatt állnak!
Amennyiben ezzel hasonlót vélünk felfedezni bármely versenytársunk írott, nyomtatott vagy elektronikus formájú megjelenésében, haladéktalanul és felszólítás nélkül jogi eljárást indítunk!