Elköltöztünk

2019-es újdonság: Chocolate Brown MIX

Ha nem csak szolizni akarsz, hanem banulni is

Csokicső Hivatalos Facebook oldal

Az ésszerű szoláriumozás szabályai

Fehér bőrűeknek

A legfontosabb a Ti esetetekben megérteni, hogy nem tudtok olyan barnák lenni, mint az alapvetően sötétbarna bőrűek. Ezért ne is próbáljatok meg olyanok lenni! Elővigyázatosnak és türelmesnek kell lennetek, miközben előfordulhat az is, hogy szinte egyáltalán nem tudtok barnulni. Ebben az esetben számotokra semmilyen szoláriumozás nem javasolt!

Mindazoknak, akik képesek leégés nélkül barnulni, fontos tudomásul venni, hogy nem szabad gyors és látványos eredményt várni, így elégedjetek meg a világosabb bőrszínnel, és csak lassú barnulásra számítsatok. Ne akarjátok túlzott, egészségtelen mértékű UV sugárzásnak kitenni a bőrötöket, mert az komoly bőrbetegségek kialakulásához is vezethet. Kizárólag az ún. 0,3-as készülékek használata ajánlott.

Abban az esetben, ha a szoláriumozás fontos a számotokra, a szoláriumba csak nagyon kis intervallumokra menjetek (pl. 4 perc) és mindig használjatok védőfelszerlést és szoláriumkozmetikumokat. Számotokra – a túlzott szoláriumozáshoz hasonlóan – az UV sugárzásnak is ártalmas hatása lehet! Csak nagyon keveset tartózkodjatok a napon, különösen nyáron 10-16 óra között, és használjatok 50 faktoros krémeket!

Ne feledjétek, hogy csak lassan és türelmesen tudtok biztonságos eredményt elérni. Viszont az is igaz, hogy ha valami nem megy, azt nem szabad erőltetni! Számotokra az önbarnítót tartalmazó krémek használata kevesebb kockázatot rejt.

Átlagos bőrűeknek

Számotokra a szoláriumozás kevesebb kockázatot rejt, mint a világos bőrűeknek, így is fontos azonban az odafigyelés.

A szoláriumozási időt minden esetben a pultos személyzet közreműködésével határozzátok meg! A Ti esetetekben is a rendszeres, de kisebb barnító időkkel való alapozás indokolt. Lényeges, hogy ne essetek túlzásokba. A kezdeti, alapozó szakaszban maximum csak 6 percre menjetek. Nem kell több, még ha „bírnátok,” akkor sem, mert a leégés elkerülése a legfontosabb szempont! A túlzott szoláriumozás a bőrre nézve káros, ezt tartsátok szem előtt! Csak megfelelő és ésszerű alapozással érhetitek el, hogy ritkábban tudjatok járni a szintentartó időszakban.

A 6 perces kezdések után leghamarabb a 3-4. alkalom után emeljétek csak a napozási időt! Így a bőrötök már felkészültté válik, de ezután se akarjatok 12 percnél többre menni! A heti egyszer hosszabb (pl. 15 perc) idő helyett inkább két hét alatt három alkalommal vagy négynaponta szolizzatok kevesebb (pl. 6-9 perc) időket.

A legfontosabb a rendszeresség. Ha nem hagytok ki hosszabb időszakokat (2 hét), a bőrötök belső faktorszintje magas marad, így csak a ritkább szintentartásra kell csak összpontosítanotok.

Mindenkinek kifejezetten ajánljuk a szoláriumkozmetikumok használatát. A megfelelő szoláriumkozmetikum nemcsak segíti a színfejlődést azáltal, hogy hidratálja a bőrt, de nagymértékben lassítja a bőrszín „kikopását” is. Fontos, hogy a kifejlesztett bőrszínt minél tovább élvezhessétek, ezért célszerű (önbarnító tartalmú) szolizás utáni krémekkel, testápolókkal hosszabbítani a hatást.

Sötétbarna bőrűeknek

A Ti esetetekben nagyon fontos a határok megértése és betartása! Mivel bőrötök kiemelkedően jól reagál a napozásra és a szolizásra is, könnyen barnultok és viszonylag sötétbarnára. Ez önmagában nagyon jó, de törekednetek kell arra, hogy ez így is maradjon! Nem szabad úgy gondolni, hogy sérthetetlenek vagytok és bármit kibír a bőrötök. Fontos, hogy komoly szabályokat hozzatok a szolizások száma és mértéke tekintetében, és be is tartsátok azokat! Ti is le tudtok égni, ami ártalmas a szervezetre nézve, így ezt mindenképp előzzétek meg!

A barnulás a bőr védekező reakciója, tehát minél barnábbak vagytok, egyre kevésbé barnultok. Ez azt eredményezi, hogy egyre több időt kellene a szolárumban eltöltenetek, hogy minél barnábbak legyetek, aminek egy idő után bőrkárosító hatása lehet. Célszerű azonban egy kevésbé „fekete” bőrszínt megcéloznotok, még ha Ti adott esetben nem is látjátok kellően barnának magatokat.

Csak kevesen tudják, hogy a bőr rendelkezik felső bebarnulási határral, ahol már nem barnul tovább. Célszerű ettől az állapottól távol maradni! A hiperpigmentáltságot nem mindig látjátok megfelelően, ez rátok nézve különösen kockázatos.

A megfelelő bőrszín elérése után havi 6-8 alkalomnál semmiképpen ne szolizzatok többet és inkább kevesebb időkre (pl. 9-10 perc) menjetek! Ne akarjatok „brutálisan” barnák lenni, és időről időre kérdezzétek meg barátaitokat, ismerőseiteket, a szolárium személyzetét, hogy szerintük mennyire vagytok barnák, mert lehet, hogy a változást Ti csak kevésbé látjátok magatokon… Ne feledjétek az örök igazságot: a kevesebb néha több!

Azonban minden pozitív hatás csak akkor érvényes, ha a fentieket maradéktalanul betartjátok, a szoláriumozási szokásaitokat biztonságos szinten tartjátok! A túlzott szoláriumozás káros, ezért mindig egyeztessetek a személyzettel a barnulási programotokat illetően. Csak egy bőrötök van, vigyázzatok rá!


Szerzői Jogok | Nyitóoldal | Árlista | Marketing | Csokicső térkép | Kapcsolat

A www.csokicso.hu weboldal tulajdonosa a Sun System Szolárium Nagykereskedés. © Minden jog fenntartva!

Kiemelten felhívjuk a versenytársak figyelmét, hogy az oldal tartalma, gondolatai, példái és eszmefuttatásai szerzői jogvédelem alatt állnak!
Amennyiben ezzel hasonlót vélünk felfedezni bármely versenytársunk írott, nyomtatott vagy elektronikus formájú megjelenésében, haladéktalanul és felszólítás nélkül jogi eljárást indítunk!